De danseressen

 

Dance captain: Angela Timisela

         Angela Timisela is geboren op 14 december 1989 in het hartje van Amsterdam. Op 6-jarige leeftijd begon ze met dansen en is sindsdien altijd bezig met haar grootste passie. Ze heeft gestudeerd aan een van Nederlands bekendste dansopleidingen, de HBO opleiding Institude of Performing Arts, ook bekend als dansacademy Lucia Marthas. Naast deze professionele opleiding tot allround danseres heeft Angela door de jaren heen enorm veel podium ervaring opgebouwd. Al vanaf 2007 is ze werkzaam als freelance danseres in het werkveld voor diverse toonaangevende opdrachtgevers zoals Asics, BNN, Veronica, RedBull, Ziggo Dome, Reebok en Pacha Festival. Naast het dansen geeft Angela verschillende lessen op de sportschool en is ze project manager bij reclame & marketing bureau Brand MKRS Creative Agency. Meer informatie over Angela Timisela: www.angelatimisela.com

 

Anneloes Roffel

         Al vanaf jonge leeftijd was Anneloes al met zingen en dansen bezig. Toen ze slechts 4 jaar oud was stond ze al in haar roze balletpakje op de bühne. Na vele danselessen en kleine optredens op de middelbare school werd ze aangenomen voor de vooropleiding bij Lucia Marthas in Groningen. Hier op volgend heeft ze twee HBO opleidingen gevolgd; docent dans en uitvoerend dans, ook bij Lucia Marthas. In 2011 studeerde ze af en verhuisde naar Utrecht om aan het werk te gaan. In 2008 was Anneloes te zien in 'Tribute to the Beegees' en tijdens haar studie danste zij o.a. in de theatervoorstelling 'Goedesmorgens', de musical van Jiskefet. Na haar studie was zij, naast Leona Philippo (The Voice of Holland) te zien in de theatervoorstelling "Songs from the movie Sister Act' waarin zij de understudy was van Talita Angwarmasse. Naast haar theaterwerk zong Anneloes in de band 'Parrish Black' met Maud Mulfer (Idols) en staat regelmatig als backing vocal bij diverse artiesten. Momenteel werkt Anneloes als zangdocent en werkt aan haar eigen zang project 'Avant La Lettre' waar ze met regelmaat mee optreedt. 

 

Regina Ripson

            Regina Ripsonis geboren op 19 februari 1993. Sinds dat zij 4 jaar was had ze de droom om uiteindelijk danseres te worden. Op haar 16e moest zij een keuze maken welke opleiding zij moest gaan volgen en na veel audities te hebben gedaan op verschillende dansopleidingen werd ze aangenomen op de dansopleiding Lucia Marthas in Amsterdam. Uiteindelijk heeft ze de 4 jaar durende opleiding afgemaakt op het Albeda Dans College in Rotterdam en werkt ze nu sinds 2 jaar als professioneel danseres. Als stages heeft ze op het Albeda Dasn College onder andere mogen dansen bij de bekende zangwedstrijd, The Voice of Holland. Verder heeft ze gedanst bij onder andere Sharon Doorson, Toppers in Concert, 50 jaar Tros en The Next Poptalent. SInds 2 jaar werkt ze ook als dansdocente op de Wateringse dansschool 'De DansCreatie'.

 

Melissa Kanza

        

Melissa Tshala Kanza is geboren op 10 november 1993. Haar dans danscarrière startte op haar 5e met klassiek ballet. Na danslessen in Almere en Bussum kwam ze in 2009 terecht op de vooropleiding van Lucia Marthas Institude of Performing Arts, waarna ze vervolgens doorstroomde naar het HBO. Tijdens haar studie nam ze deel aan een uitwisselingsprogramma naar Zweden om lessen te volgen aan de 'Göteborgs Universitet Högskolen för scen och musik'. Melissa heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan als danseres maar ook als zangeres! Zo stond ze afgelopen jaar tijdens de MTV EMA's achter niemand minder dan Robin Thicke in Ziggo Dome. Verder heeft ze als freelance danseres al voor diverse opdrachtgevers gewerkt als Nike, Reebok, de AVRO en C&A.    

 

Understudy: Jamie Lee Smeets

         Jamie Lee, geboren in Rotterdam in 1989, is in 2011 afgestudeerd aan het Institute for Performing Arts als uitvoerend danser en docent dans. Tijdens haar studie danste ze zal al bij het Holland Showballet, stond ze op het podium bij Andre van Duin's Nieuwe Revue en de mannen van Jisket. Ook deed ze mee aan het programma 'The Ultimate Dance Battle' waar ze deel uitmaakte van het team van latin choreografen Koen Brouwers en Roemjana de Haan. Sinds 2011 is Jamie Lee werkzaam als freelance danseres, docent en model. Ze werkte sindsdien mee aan onder andere The Voice of Holland, Toppers in Concert, Symphonica in Rosso met Nick & Simon en Miljoenenjacht. Afgelopen seizoen danste Jamie Lee als vaste cast bij Fourtina.